Kringle med vailjekrem og makronfyll:
50 gr.gjær
150 gr. smør
5 dl melk
1/2 ts salt
1 1/2 dl sukker
1 ts kardemomme (kan sløyfes)
1 1/5 l hvetemel
Tine vaniljekrem
1-2 pk makronfyll
Varm opp melk og ha i smøret slik at det smelter (obs temperaturen hvis du ikke bruker tørrgjær, slik at ikke gjæren brenner)
Ha i sukker salt og evt. kardemomme. Ha deretter i mesteparten av melet og elt kraftig. Ha i resten av melet hvis behov. Deigen skal være litt løs.
Heves til dobbel størrelse, og kjevles til et avlangt rektangel.
Smør vaniljekremen over og lag makronfyll etter oppskriften på pakken.
Fordel den utover etter midten. Strø på sukker og kanel.
Rull deigen sammen til en hard pølse og form til en kringle.
Klippes opp på toppen i passe avstand.
Etterheves i 30 min. Legges i langpanne.
Stekes på 225 grader i 20-30 min.
Ha på melis når kringlen er avkjølt.
SNADDER!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar