søndag 28. november 2010

Farmors beste kringle

Denne kringlen smakte jeg første gang på jobb, da en kollega hadde den med til kaffekos...og jeg skal si at den fikk ben å gå på...noe av det beste jeg har smakt av gjærbakst, og nå vil jeg gjerne dele den med dere!

Kringle med vailjekrem og makronfyll:

50 gr.gjær
150 gr. smør
5 dl melk
1/2 ts salt
1 1/2 dl sukker
1 ts kardemomme (kan sløyfes)
1 1/5 l hvetemel

Tine vaniljekrem
1-2 pk makronfyll

Varm opp melk og ha i smøret slik at det smelter (obs temperaturen hvis du ikke bruker tørrgjær, slik at ikke gjæren brenner)

Ha i sukker salt og evt. kardemomme. Ha deretter i mesteparten av melet og elt kraftig. Ha i resten av melet hvis behov. Deigen skal være litt løs.

Heves til dobbel størrelse, og kjevles til et avlangt rektangel.
Smør vaniljekremen over og lag makronfyll etter oppskriften på pakken.

Fordel den utover etter midten. Strø på sukker og kanel.
Rull deigen sammen til en hard pølse og form til en kringle.

Klippes opp på toppen i passe avstand.

Etterheves i 30 min. Legges i langpanne.

Stekes på 225 grader i 20-30 min.

Ha på melis når kringlen er avkjølt.



                                SNADDER!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar