Bare kost meg i heimen, fyrt i ovnen og strikket...ja jeg strikker en liten babydress...nydelig liten sak i rosa og hvitt. Jeg falt pladask for den og holder på så strikkepinnene er rødglødene...går ikke akkurat fort...tynne pinner og tynt garn, men jeg storkoser meg allikevel.
Etterat jeg fikk vite at jeg skulle bli farmor har jo naturlig nok tankene vandret tilbake til den gangen mine barn var små, og jeg sitter å flirer og ler for meg selv...husker små episoder...så gubben lurer jo innimellom på om jeg er blitt helt smårar...det lurer jeg forresten på selv også innimellom :)
Men det er jo lov det da med tanke på at jeg har passert middags høyden og i tillegg skal få et lite barnebarn.
Når jeg sitter slik å mimrer streifer tankene også innom mat...og jeg husker hva barna mine likte og ikke likte...
I dag har jeg laget Hyrdepai...fikk plutselig så lyst på det. Det passet bra for den er veldig lett og rask å lage...slik at jeg fikk foret gubben før han skulle dra på jobb.
Det var også en av favorittene til min kjære datter da hun var liten...tror forresten at hun lager den innimellom nå etterat hun har blitt voksen også... men uansett her kommer den.
500 gr. kjøttdeig
1 løk
1 boks champignon
litt buljongpulver
salt
pepper
ketchup
melk
1 pose potetmos
1/2 pose amerikansk grønnsaksblanding
Brun kjøttdeigen sammen med løk og sopp, ha over litt buljongpulver, salt og pepper. Ha i kethup og melk slik at det blir passe mengde saus.
Lag potetmos etter anvisningen på pakken.
Smør en ildfast form. Ha i kjøttsausen, legg deretter den frosne grønnsaksblandingen over.
Ha potetmosen over tilslutt.
Stekes på 200 grader i 20-30 minutter eller til potetmosen har fått en gyllen farge.
Vel bekomme!