tirsdag 16. november 2010

Farmors beste pizza

Da pappaen til farmors lille snupp var yngre, satte han stor pris på mors mat i alle mulige fasonger. Han spiste det meste, men en av favorittene var hjemmelaget pizza.

Alle avleggerne mine har i grunnen vært glad i den, og ringt for å få oppskriften.

Så da tenkte jeg at det kunne være greit å ta den med her slik at de får den skrevet ned...så her kommer den....

Bunn

3 dl vann
1 pk tørrgjær
2 ss olje
litt salt
mel til deigen slipper bollen

Kjøres i kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet.

Pass på at du ikke bruker for mye mel, da blir den tørr og vanskelig å kjevle.

Skal være smidig og slippe bollen lett.

Fyll

500 gr kjøttdeig
1 stor løk
1 boks skivede champignjonger
litt buljongpulver
1 boks grovhakkede tomater
ketcup
melk
revet ost
oregano

Brun løk, sopp og kjøttdeig, strø over buljongpulver, ha i ketchup og melk til en passe mengde saus.

Smør et stekebrett, og ha på litt mel. Kjevle deigen til et rektangel og brett kantene.

Fordel fyllet over pizzadeigen. Tøm over en boks med tomater, og fordel utover. Strø på ost og oregano.

Stekes i ovnen på 200 grader til osten er gyllen, 180 grader hvis du bruker varmluft.


                                                    Bon Apetit!